Jun. 30, 2013


nåt o tänka på=)

Köpa Amstaff?

Låt dig inte luras.

En riktig American staffordshire terrier (Amstaff) skall vara registrerad i SVENSKA KENNELKLUBBEN (SKK) när du köper den. Om du köper en oregistrerad Amstaff köper du inte en Amstaff utan en blandrashund. Det är endast valpar som är registrerade i SKK som räknas som renrasiga.

Den valp som anmäls av sin uppfödare till SVENSKA KENNELKLUBBEN får omgående ett registreringsnummer. Detta kan du enkelt kontrollera genom att slå in det av säljaren angivna numret på SVENSKA KENNELKLUBBENS hunddata: http://kennet.skk.se/hunddata

Vid köp av en renrasig Amstaff ska SVENSKA KENNELKLUBBENS REGISTRERINGSBEVIS (hundens stamtavla) medfölja. Registreringsbeviset omfattar rasrena hundar och deras härstamning.

Du som köpare kan aldrig registrera din Amstaff i efterhand utan hela kullen måste registreras av uppfödaren.

Observera att det är skillnad på om en hund är ägarregistrerad hos Jordbruksverket eller registrerad hos Svenska Kennelklubben. Registreringsnummer hos Kennelklubben börjar alltid med S eller SE följt av siffror. Hos Jorbruksverket registreras endast hundens Id-nummer samt ägaruppgifter in.

Viktigt att känna till är att den uppfödare som väljer att inte registrera sin valpkull hos SKK omfattas heller inte av de grundregler som Svenska Kennelklubben har för uppfödare. De omfattas heller inte av konsumentköplagen. En uppfödare inom SKK har ett ansvar för valpen även efter att den har levererats, det har däremot inte den uppfödare som sysslar med blandrasavel eller oregistrerad avel.

En uppfödare med registrerat kennelnamn hos Svenska Kennelklubben har bla dessa skyldigheter:

  Att leverera valpen: vaccinerad, ID-märkt och veterinärbesiktigad

  Att leverera valpen tidigast vid 8 veckors ålder.

  Att leverera valpen tillsammans med Köpeavtal från SKK.

  Att leverera valpen tillsammans med Registreringsbevis (Stamtavla).

  Att alltid lämna sanningsenliga uppgifter

  Att se till att valpen har fått en bra uppväxt under sina första 8 veckor

Grundregler för SKK anslutna uppfödare finns [här]

Tänk också på att du begränsas som valpköpare när du köper en oregistrerad Amstaff. Du kommer till exempel inte att kunna ställa ut, tävla i bruksgrenarna eller mentalbeskriva din hund. Det kan också påverka kostnad och omfattning på din hunds försäkring. Om det är en Amstaff du vill ha, se till att det är en Amstaff du får.

Se upp med att köpa hundar utan korrekt dokumentation, annars finns risken att du faktiskt betalat dyrt för en blandras. Stöd inte oseriösa uppfödare genom att köpa en oregistrerad valp!

 


Sååå coola!!

Tycker dom är skit coola!! O titta på...:)


Jun. 23, 2013

Fotade Hanna igår vid havgårdsjön så iron fick följa med o bada lite:))


Jun. 23, 2013

Obelix ska bada hela tiden men kommer inte själv upp:)))


Klubbtävling

I tisdags va jag med på en kursavslutning som Karin haft o gjorde det som en klubbtävling! Inte alls nöjd.. Linförigheten va han ofokuserad på.. Inkallningen gick bra förutom att han slog i mig.. Läggandet o ställandet blev han inte på... Hoppet gick bra, lite snett sättande bara.. Vet inte vad jag ska göra för tillfället.. Behöver motivation!!! Tränar för det mesta själv med så jag har anmält till rallylydnads kurs o hoppas det blir motiverande för oss båda!!! Men han e min gosiga nallebjörn:) tyvärr så myser han hellre än tränar!! Jag vill komma igång o tävla!! Sen i onsdags va det klubbtävling i agility m Micke! Gick super bra o är jätte nöjd fast han fick två hinderfel för han hoppade på kontaktfälten... Han tycker det är sååå kul iaf:)))


Jun. 16, 2013

Tränat m alla tre idag! Agility m alla tre o tränade på ställandet o Linförighet m iron! Micke är en riktig kanon kula:)) jäklar vad det går! Skit kul när det fungerar o när han inte blir för taggad.. Idag gick det riktigt bra:)) o så lilla surmoppen.. Tom han ville hoppa lite hinder o tog några tunnlar:) o han tyckte det va jätte skoj o blev inte stressad:) iron fick busa runt lite på agilitybanan med o tycker det är jätte skoj! Har bytat foder till dom nu o ska få ner iron nån kilo! Ska försöka hinna med o börja konditions träna honom.. Så m ny mat o allt så hoppas jag att det blir lite mer gå i latmasken:) träningen har varit lite seg o omotiverad! Kan ju såklart bero på att jac själv inte mått så bra.. Hoppas på att komma med på nån rallylydnads kurs med snart!!


Jun. 09, 2013

I torsdags va det utställning på klubben! Ställde iron!! Han fick BIR,hp, o BIG4! O idag va det en utbildning/kurs för Lena sundlöf! Den handlade om relationer till hunden! Va en givande dag o jag e så nöjd m min klump:)


RSS 2.0